Telefon +47 915 89 945 - mail@mctours.no

Ecuador

Project Description

ECUADOR

 

Ecuador er et av de mest geografisk, kulturelt og biologisk mangfoldige landene i verden. Utrolige landskap som omfatter regnskoger, Andesfjellene, kystområder, ørkener og tropiske gressområder gjør dette sør-amerikanske landet til et paradis for å oppleve forbløffende dyreliv, og fantastiske antropologiske og kulturelle steder.

Dette guidede motorsykkeleventyret tar deg gjennom alt det beste Ecuador har å by på, og gir en uforglemmelig opplevelse.

Vi besøker alle de store regionene i Ecuador; Andesfjellene, kysten og Amazonasbassenget. Vi vil ha tid til å utforske de store byene Quito, Loja, Manta, Esmeraldas og Cuenca, inkludert mange verdensarvsteder.

Vi besøker de populære «gringo»-hallen som Canoa, Vilcabamba, Otavalo og Baños.

Vi vil oppleve de forskjellige matkulturene i Ecuador, som criolla-kjøkkenet i Esmeraldas, fersk kaffe fra plantasjer i Loja, fersk sjokolade fra kakaoplantasjene i Vinces, storslåtte supper fra Andesfjellene og dampet fisk innpakket i jungelbladene i Amazonas.

Dag 1

Utreise fra Skandinavia.

Dag 2

Ankomst og avslapning i hovedstaden. Vi gjør oss kjent og lader opp til å begynne turen.

Dag 3

Quito – San José de Minas – Laguna Mojanda – Otavalo

Avstand dekket: 120 km – på 97% asfalterte veier

Quito er hovedstaden i Ecuador med ca. 1,5 millioner innbyggere og har noen av de beste eksemplene på spansk kolonialarkitektur i Latin-Amerika. Quito ble erklært som et verdensarvsted av UNESCO på 1970-tallet for å ha det best bevarte og minst endrede historiske sentrum i hele Latin-Amerika.

Vår første stopp er i midten av verden. Inti-ñan betyr «Solens sti» i Quechua-språket, og Inti-ñan-museet ligger midt på ekvator. Urfolkene har drevet dette stedet i tusenvis av år, og vår gruppe vil lære hvordan de forsto at dette var et sentrum i verden århundrer før man begynte å ta i bruk moderne geografi eller GPS-enheter. På vårt første stopp på den «røde linjen» vil vi eksperimentere med tyngdekraften, blant annet for å se hvordan vannet drenerer enten med klokken eller mot klokka, avhengig av hvilken side av ekvator vi står. Vi har også muligheten til å se hvordan urbefolkningen i Ecuador bor. Dette vil gjøre oss i stand til å bedre forstå kulturen som vi passerer gjennom ulike regioner de neste dagene.

Moroa starter på en asfaltert vei som dykker dypt inn i en tørr elvkanon. Dette er «canyon carving» på sitt beste, og du vil raskt se hvorfor Ecuador er et motorsykkelparadis!

Fra den koloniale byen San José de Minas med sitt velstelte sentrale torg og tårnkirke, vil vi klatre i høyden på bakveier som gir oss flott utsikt til de fredfulle gårdene og skogene nedenfor. Vi vil oppleve flotte aromaer når vi passerer gjennom eukalyptus og furuskog. Vi tar på et ekstra lag med klær når vi kjører opp til en høyde på over 12000 fot (3714 meter) for å se den majestetiske Mojanda-innsjøen, omgitt av Fuya-Fuya vulkanen som beskytter innsjøen. Dette vil bli første gang vi kommer til å være i det høytliggende Páramo-klimaet.

Derfra skal vi kjøre ned gjennom den koloniale byen Otavalo, kjent for sitt ekspansive urfolksmarked. Vi vil avslutte dagens tur med å nyte lokalmusikken på den 300 år gamle Hacienda Pinsaqui – en av de eldste haciendas i Ecuador hvor Simon Bolivar bodde flere ganger og kjent som stedet for Pinsaqui-traktaten som bragte varig fred med nabostaten Colombia.

Dag 4

Otavalo – Cotacachi – Esmeraldas – Samme

Avstand dekket: 355 kilometer

Etter en solid frokost med fersk juice, hjemmebakt brød og egg, starter vi dagen med å kjøre til urfolksmarkedet i Otavalo. I hundrevis av år har urbefolkningen tatt med dyrene sine, håndverk og produserte varer ned fra de omkringliggende åsene for å selge på markedet her. Ikke bekymre deg – dette markedet har svært lite å gjøre med typiske turistmarkeder. Dette er ekte vare.

Vi vil oppleve dyremarkedet – en av de mest autentiske opplevelsene du finner. Vi vil også ha tid til å utforske Plaza de los Ponchos – en labyrint av hengende tapisserier, vevde- og håndlagde plagg. En annet seksjon på markedet omhandler fugler, cuyes (marsvin), kaniner, valper og kattunger.

Vi vil kjøre ut av Otavalo og til de omhyggelig rene gatene i byen Cotacachi. Cotacachi er internasjonalt kjent for sine talentfulle skinnhandlere. Mange av verdens kjente merkevarer innen designerklær produserer sine lærvarer i denne vakre byen. Her får du sjansen til å skaffe et belte, lommebok eller jakke til meget gode priser. Herfra kjører vi en rekke vakre gamle Incan brosteinsveier som fortsatt opprettholdes på den gammeldags måten. Du trenger ikke å bekymre deg – disse veiene har ingen trafikk og steinene er veldig enkle å kjøre på.

Fra brosteinsveien går vi over til en asfaltert motorvei som gradvis kommer ned fra Andesfjellene. Ferden går gjennom gårder med papaya, mango og andre eksotiske frukter. Vihar kommet inn i den vakre Stillehavs-provinsen Esmeraldas. Her vil vi passere gjennom kilometervis med gigantiske kystmangrover og bli vitne til mer utrolig biologisk mangfold.

Du får et glimt av den livlige byen Esmeraldas, Nord-Ecuadors største havn- og kystby. Du kan stoppe for lunsj for å prøve ut noe av det kreolske kjøkkenet, unikt for denne delen av Ecuador.

Vi avslutter dagens tur langs kysten på El Acantilado Lodge. Her har de komfortable hytter og en privat strand med uberørt natur. Du vil kunne svømme i det varme Stillehavet og utforske de naturlige grottene som omgir stranden. Beliggenheten er fantastisk.

Om morgenen kan du ta en spasertur for å beundre noen av de utrolige fuglene, krabber og andre dyr langs denne isolerte og stille kystlinja.

Dag 5

Tonchigűe – Pedernales – Jama – Canoa

Avstand dekket: 290 km

Vi vil starte dagen med å kjøre videre langs kysten, forbi rekeboder og deretter gjennom bølgende åser i de tropiske gressområdene på det kystnære lavlandet. Du vil se at den foretrukne transportformen her er hesteryggen. Vi stopper vanligvis til lunsj i den litt kaotiske lille byen Pedernales. Kjent som hovedstaden for rekehøsting og handel i Ecuador (landets tredje viktigste eksport). Her kan du nyte noen av de flotte restaurantene som serverer de ferskeste reker du noensinne har smakt!

Vi fortsette turen nedover den uberørte kysten med tomme sandstrender og inn i den varme, vennlige fiskerlandsbyen Jama. Vi tar en kort avstikker fra hovedveien for å kjøre en bakgate gjennom rekefarmene. Her kan vi virkelig ta inn denne vakre regionen. Deretter går turen litt innover i landet for en tur i det fredelige, uforstyrrede landskapet i Manabi, som går forbi gårdsbruk. Deretter avslutter vi med solnedgangen på den varme sandstranden Canoa.

Canoa er hjemsted for en befolkning blandet av innfødte fiskere, forbigående surfere og pensjonister som søker sol og avslapning. Vi overnatter på det komfortable Canoa Beach Hotel.

Dag 6

Hviledag i Canoa

Avslapningsdag! Vi bruker dagen til å slappe av og forhåpentligvis nyte litt solskinn! Canoa har en av de beste strendene på den ecuadorske kysten, og er et veldig populært sted for surfing. Du kan for eksempel leie havkajakk og utforske kystgrotter. Andre tilgjengelige aktiviteter inkluderer paragliding, hvalsafari, ridning, fiske eller en båttur til Corazon Island og mangroveområdene som er fascinerende å oppleve.

Alternativt kan du bare finne deg en stol på en av de flotte strandbarene eller restaurantene og nyte en avslappende dag borte fra sykkelen.

Dag  7

Canoa – Bahia de Caraquez – Vinces

Avstand dekket: 381 km

Med en hviledag bak oss, reiser vi sydover, krysser Ecuadors nyeste og lengste bro som spenner over Bahia de Caraquez og bringer oss inn i den nye og moderne byen med samme navn. Vi kjører gjennom en tørr skog av Ceibo-trær. Ceibo trær ser ut som de var opprotet og vendt opp ned, slik at det er røttene som går oppover. De kalles livets trær, og det er sagt at disse trærne, som bare vokser nær ekvator, er det som forbinder jorden med den åndelige verden. De blomstrer bare en gang hvert femte år og produserer en vanntett bomull som brukes til å lage utendørs puter.

Som du kanskje allerede vet, er «Panama»-hatten som ble berømt av amerikanske president Teddy Roosevelt under byggingen av Panama-kanalen, ikke faktisk fra Panama. Panama-hatter kommer egentlig fra dette området av Ecuador. Hattene er håndvevde av et strå som kommer fra bladet av en palme som vokser her. Vi stopper i en landsby som er kjent for å lage de beste «Panama»-hattene i verden. Vi vil besøke en vever som vil vise teknikken og hvorfor det tar mellom 1 måned og 3 år å veve en enkelt hatt. Noen av hattene er et utrolig kunstverk. Et eksemplar ble solgt til en Hollywood-skuespiller for $ 25.000.

Videre vil vi kjøre gjennom noen av de vakreste jordmarkene og landsbygda i landlige Ecuador. Med bølgende åser, store sletter og vennlige mennesker blir vi kjent med denne sjelden besøkte skjulte perlen i Ecuador. Vi krysser Guayas-elven og går inn i en region som har blitt kjent som produksjonen av verdens beste sjokolade.  

Vi avslutter turen utenfor byen Vinces. Vinces ble avgjort av franske chocolatiers på 1800-tallet og har fortsatt sin franske arkitektoniske arv. Regionen er kjent for å produsere verdens beste sjokolade, kjent som Arribasjokolade. Sjokoladen kalles «arriba» fordi da de første europeiske sjokoladeprodusenter kom hit, la de merke til at lokalbefolkningen hadde noen av beste sjokoladene med seg i kanoene deres. På spørsmålet hvor sjokoladen kom fra, svarte lokalbefolkningen «arriba» som betydde opp-elv, hvor Vinces ligger i dag. Vi overnatter på en sjokolade- og bananplantasje, på det unike  Señor de los Caballos Resort .

Dag 8

Vinces – Machala – Paccha – Zaruma

Avstand omfattet: 345 km

Enda flere store opplevelser venter! Vi vil gå over de store slettene med fiskefugler og rismarker. Vi krysser gjennom Churute, som er kjent for sine vakre naturparker og alligatorer.

Vi ser jordbruks- og landskapsendringen når vi går inn i El Oro-provinsen. Lukten av modne bananer og kakaoplantasjer vil fylle sanser dine. Dette området er kjent for å være «bananhovedstaden i verden» – der en stor del av Ecuadors bananhandel og markedsaktiviteter forekommer.

Deretter går vi tilbake inn i landet, gjennom naturparker og jordbruksmarker og inn i åsene som en gang var et av de rike områdene i det spanske imperiet. Det er en robust, og slående vakker region i Ecuador, kjent som gullprovinsen.

Vi vil overnatte i gullgruvebyen Zaruma. Zaruma ble grunnlagt i 1549 og har fortsatt noen av de fineste eksemplene på tidlig kolonial spansk arkitektur i hele Sør-Amerika. Zaruma er også kjent for å ha de vakreste kvinnene i Ecuador. Du vil få et hyggelig rom på  Roland Hotel.

Dag 9

Zaruma – Portovelo – Piñas – Vilcabamba

Avstand dekket: 242 km

På vei ut fra Zaruma, stopper vi i Portovelo for å besøke gullgruvene der. Her finner vi noen av verdens største og mest produktive gullgruver. Vi vil besøke gruven ved å kjøre en av vognene som brukes til å transportere råmalm.

Tilbake på sykkelen går ferden videre i skiftende landskap på landlige bakveier gjennom tett skog. Vi vil passere gjennom byen Piñas, som er kjent for sine vakre orkideer.

Vi vil klatre i høyde og kjøre gjennom de pittoreske spanske kolonistidene El Cisne, med sin praktfulle katedral og den sjarmerende byen Catamayo. Denne veien har non-stop-kurver. Vi har forsøkt å telle dem, men hver gang vi prøver, mister vi tellingen. Det må være i tusenvis! Her vil du passe på så ikke du skraper av endene på fotpinnene dine.

Vi avslutter dagens kjøretur i Vilcabamba, som er kjent som «byen med lang levetid». Dette fordi innbygerne her er kjent for å leve veldig lenge. Med frodig grønn natur, et mildt klima hele året og frisk fjelluft er det ikke rart Vilcabamba har vært en populær turistplass i hundrevis av år. Siden de fleste kommer hit for å slappe av har byen klart å beholde småbyappellen med bare et lite utvalg av små restauranter og internettkafeer.

Vi sjekker inn på det komfortable og prisbelønte  Madre Tierra Eco Resort – et veldig godt drevet hotell og spa med vakker bebyggelse og et spektakulært basseng. Rommene er veldig komfortable og svømmebassenget er vakkert. De tilbyr også gode massasjer og spabehandlinger hvis du ønsker å unne deg litt ekstra komfort etter timer på motorsykkelen.

Dag 10

Vilcabamba – Loja – Saraguro – Tinajilla Pass – Cuenca

Avstand dekket: 250 km

Dagens tur blir i høyden, så denne dagen bør du ta på et ekstra lag med klær.

Vi kjører nordover på den Pan-amerikanske motorveien og opplever noen av de vakre utsiktene under den mørkeblå himmelen som bare finnes på over 10.000 fot. Vi kjører gjennom den nydelige koloniale byen Loja, full av universiteter, kafeer og torg med gatemusikere. Deretter fortsetter vi nordover langs en av de mest naturskjønne strøkene på den Pan-amerikanske motorveien, med storslått utsikt og spennende kurver.

I byen Saraguro stopper vi og tar en spasertur gjennom det berømte markedet der. Saraguro består av en unik etnisk gruppe som ble brakt til Ecuador fra Bolivia med Inkaene for å jobbe på Royal Road. De er stolte og produktive mennesker.

Etter en nydelig lunsj er vi tilbake på sykkelen, med fantastisk landskap som kjemper om vår oppmerksomhet når vi holder øynene på svingene. Vi vil klatre til over 11 500 fot ved Tinajilla Pass. Hold et øye etter ville lamaer og prøv å ta bilde av dem om du ser  dem.

På dagens tur kjører du inn i Ecuadors tredje største by og uten tvil den mest sjarmerende byen  Cuenca . Cuenca er anerkjent som en UNESCO verdensarvsted som dets historiske sentrum er et godt bevart eksempel på spansk kolonial arkitektur. Her vil vi bo på det luksuriøse koloniale Hotel Victoria- rett i det historiske sentrum av denne vakre byen.

Dag 11

Cuenca – Alausi – Chimborazo vulkanen – Baños

Avstand dekket: 408 km

Dette er en lang dag med mye kjøring, så vi står opp tidlig om morgenen og legger i vei etter en god frokostbuffé. Vi tar ut på den Pan-amerikanske motorveien mot nord, først gjennom tette furu- og eukalyptus skoger. Duften av disse skogene vil være noe som vil bli med deg lenge etter turen. Vi fortsetter på disse fjellveiene gjennom paramo og krysser et kjølig fjellpass på 11.000 + fot. Etter noen fantastiske utsikter, svinger vi til høyre inn på en vei som tar oss gjennom naturskjønne gårder som en gang var en del av Incan-stien under Incan-imperiet. Folket langs denne veien bruker fortsatt hundre år gamle jordbruksteknikker. Det er definitivt en tur gjennom fortiden.

Veien tar oss til de største Incan-ruinene i Ecuador – Ingapirca. Ellers kjent som Ecuadors «Macchu Picchu» – du kan besøke ruinene til dette Incan Solar tempelet og beundre deres avanserte vanningsteknikker.

Deretter ankommer vi i Andesbyen Alausi, som er kjent for sin varme og imøtekommende urbefolkning. Byen er også kjent for sin arkitektur. Byen har et veldig aktivt marked og noen flotte restauranter som serverer fersk ørret, lokalt dyrket råvarer og andre regionale spesialiteter. Dette er et bra sted for lunsj.

Med permanente isbreer på toppen er Chimborazo det høyeste punktet i Ecuador og det punktet på jordkloden som er lengst unna jordens sentrum.

Veien vi tar krysser gjennom Chimborazo National Wildlife Reserve, hjem til tusenvis av ville vikunjaer, den mindre, lettere og raskere fetteren til lamaen og kamelen. Ecuador har en av de best beskyttede vikunjapopulasjonene i verden, og vi vil prøve å se disse majestetiske skapningene i det gigantiske fjellet. Vi kommer til en høyde på over 14 500 fot (4.500 meter) og her er været uforutsigbart. Vær klar for lyst solskinn, frosset regn, hagl eller til og med snø!

Dette området får deg til å føle at du er på en annen planet.

Vi kjører gjennom utkanten av Ecuadors fjerde største by, Ambato, som leder gjennom frodige jordområder og daler, til en høyde på 5000 meter i turismens eventyrmekka «Banos de Agua Santa», kjent for sin helse-givende termiske kilder. Byen ligger i skyggen av den mektige Tungarahuavulkanen, som er en veldig aktiv vulkan som av og til bryter ut med pyroklastiske utslipp og tykk aske. Baños ligger i det som kalles «magnetisk hvirvel», et unikt sted hvor planetens fire essensielle livselementer – luft, jord, vann og brann – er funnet. Vi sjekker inn på Posada del Arte Hotel  og nyter tilgang til de flotte restaurantene, varme kilder og aktiviteter som Baños har å tilby.

Dag 12

Hviledag i Baños

Dette er dagen for noen ekstra flotte eventyr! Baños er en av verdens beste sentre for eventyr og ekstremsport. Med så mange billige og erfarne guider og turer tilgjengelig, oppfordrer vi deg sterkt til å utnytte dem for å oppleve den fantastiske naturlige skjønnheten som omgir denne byen.

Du kan gå for en dag med rafting eller kajakkpadling på elver i verdensklasse, hoppe i strikk, juving (rappellering ned fossefall), ta en jungeltur, sykle ned langs en vulkan på  terrengsykkel eller forbedre fjellklatringsferdighetene. Hvis ingen av disse aktivitetene appellerer til deg, har Baños også noen flotte steder å bare henge, restauranter og barer og et spennende uteliv.

Dette er det perfekte stedet for en givende hviledag uansett hva du velger å gjøre.

Dag 13

Banos – Puyo – Cotococha Amazon Lodge

Avstand dekket: 143 kilometer

Ta et dampende vulkansk bad og nyt en full frokost på det komfortable Posada del Arte-hotellet før vi drar tilbake på veien. Vi vil lede deg østover og kjøre ned det som kalles «Fossens Rute» gjennom de østlige bakkene som til slutt kommer ned i Amazonasbekkenet.

På vei nedover de østlige skråningene, vil vi ha flere muligheter for å ta zipliner over Pastaza-elven. Du kan også prøve en «swing jump» som er som et stikkhopp, men med et vanlig tau. Tanken er å hoppe utfor en høy bro og deretter falle mens du svinger under broen. Det vil gi deg et stort adrenalinrush!

I byen Rio Verde stopper vi for å se på en av de enorme fossene «Pailon del Diablo» eller «Cauldron of the Devil». For å få den beste utsikten over fossen, tar vi en liten tur og krysser over en hengebro. Fossen trekker fotografer fra hele verden, og den vil forbløffe deg.

Igjen vil du se at vegetasjonen og kulturen endres dramatisk på dagens tur. Luften blir varm når du kommer til Puyo – og du er nå offisielt i Amazonas-regionen. Vi vil kjøre nordover, med en flott utsikt over Sierra til venstre.

Vi tar til høyre, mot en vei som følger Napo-elven, og går dypere inn i Amazonas jungel. Napo-elven er den femte største triubutaren til Amazonas-elven.

Vi kommer til Cotococha Amazon Lodge,  og vil sjekke inn i private bungalower for natten. Hver bungalow er bygget i henhold til tradisjonell arkitektur – i harmoni med den omkringliggende regnskogen. Alle bungalower er utstyrt med eget bad, egen veranda med lenestoler eller hengekøyer for å slappe av og nyte severdighetene og lydene i Ecuadors Amazonas. Du kan ta en svømmetur fra Napolis sandstrender eller en avslappende svømmetur i bassenget.

Vi vil nyte en gourmetmiddag langs elvenes bredder. Cotococha Lodge vil vise deg hvordan luksus og komfort kan bli uten bruk av elektrisitet. Du vil nyte en natt med de rene lydene av Amazonas jungel. Vær oppmerksom på at du fortsatt kan lade kameraene og annet utstyr i hovedhuset, som gir inneholder bar og stikkontakter.

Dag 14

Cotococha Amazon Lodge – Puerto Misahualli – Papallacta – Quito

Avstand dekket: 224 km på 100% asfaltert vei

Om morgenen vil vi få en full frokost på hytta, med fersk frukt, juice og egg. Deretter blir vi tatt med til båthuset hvor vi vil bli utstyrt med livvest og gummistøvler. Vi styrer en lang motorisert kano som tar oss opp i Napo-elven. Her vil vi gå en kort tur gjennom sekundærskog med en innfødt guide som vil peke ut flere plante-, dyre- og insektarter som er i denne regnskogen. Han vil forklare deres tradisjonelle bruk. Så tar vi en svømmetur i den vakre Cascada de las Latas. Denne fantastiske fossen har en naturlig vannsklie av stein og en vannkasse for bading. Det er et par andre fossefall som også kan besøkes under oppholdet avhengig av tid.

For å komme tilbake til hytta flyter vi ned i Napo-elven og nyter jungelens ro. (Vær oppmerksom på at utflukter levert av hytta kan endres på grunn av værforhold eller andre faktorer som vi ikke kan kontrollere.)

Tilbake på sykkelen kjører vi østover noen få kilometer og krysser en metallbro i byen til Puerto Misahualli. Puerto Misahualli har en ondskapsfull apebefolkning som elsker å leke med de lokale hundene og turister. Pass på å ta med kameraet ditt!

Vi går gjennom regnskogbyen Baeza og begynner å på veien tilbake til Quito. Her ser vi om vi kan få et og annet stopp og mulighet for bading og svømming i de  varme kildene til Papallacta,  før vi går over et høyt (og kjølig) fjellpass på 4.200 meter (ca. 13.400 meter).

Dag 15

Avslapping i Quito og avreise mot Skandinavia.

Dag 16

Tilbake i Skandinavia.

 

Turprisen inkluderer:

  • Fly Norge/Sverige/Danmark – Quito (tur/retur). (Bestiller du flybillett selv kan du trekke fra kr 7000,- på pakkeprisen.)
  • Overnatting i dobbeltrom
  • Transfer flyplass-hotell t/r
  • Leie av MC (inkl bensin)
  • Følgebil (også for bagasje) hvis det er over 12 stk. sykler
  • Reisleder/kjentmann Erling Sætherlien
  • Inngang til nasjonalparkene vi besøker

Tillegg:

  • Enkeltrom kr 6.000,-
  • Frokost der det ikke er inkludert i overnattingen.
  • Forsikring for MC/bil, tegnes direkte hos forhandler.

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

Mer informasjon får du etter påmelding.

Antall turdager inkl. fly: 16 dager

Tur start: 17.02.2022 – 04.03.2022

Pris: NOK 52 000 pr pers

Påmelding og info:

Mctoursas@gmail.com

+47 915 89 945

Høydemeter for denne turen:

Content here.

Leave a reply

Translate

简体中文繁體中文DanskNederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoNorsk bokmålРусскийSvenska

Reisegarantifondet

Back to Top