Telefon +47 915 89 945 - mail@mctours.no

Finnmark – Nordkapp – Lofoten

Project Description

Gratis turforslag Finnmark – Nordkapp – Lofoten med anbefalte overnattingssteder (reiselengde 2 199  km).

Turen starter i Alta hvor E69 følges mot Skaidi. Deretter følger man E69 videre til Nordkapp. Fra Nordkapp følges E69 til Honningsvåg. Her kjører man over utkanten av Finnmarksvidda og langs Porsangerfjorden. Mange og flotte naturopplevelser langs ruten. Europas nordligste punkt, Nordkappklippen, reiser seg 308 majestetiske meter over Barentshavet lengst i nord.

alta
Vakkert nordlys fra Alta.
barentshavet
Barentshavet.

Nordkapp har til alle tider vært et viktig seilingsmerke og en stor attraksjon for mennesker fra hele verden. Besøk Norkapp platået og Nordkappsenteret hvor man opplever en spektakulær tredimensjonal informasjonsfilm og historie hånd i hånd.Honningsvåg byr på havnepromenade hvor man finner Nordisk Filmsenter og museum, turistinformasjon og spisesteder.

Herfra har man full oversikt over byens anløp av cruisebåter og Hurtigruta. Fra Honningsvåg følger man E69/E6 til Lakselv. Herfra følges E6 til Karasjok som også er stedet for hvile denne dagen.

Ruten byr på mektige naturopplevelser og gode kjøreveier. Besøk kulturparken Sapmi Karasjok hvor man kan oppleve levende og underholdende presentasjon av samisk kultur. Her ser man også gamle bosetninger og opplever de samiske mat tradisjoner. Sametinget, senter for samisk politikk og forvaltning finner man også i Karasjok.

same-karasjok
Same og rein i Karasjok.
kautokeino
Kautokeino.

Fra Karasjok følges Rv92 til Juhls Smie (Kautokeino) og videre Rv93 til Alta. Det bør settes av tid til et besøk til Juhls Smie i Kautokeino. Dagen byr på mange flotte naturopplevelser blant annet med kjøring over Finnmarksvidda.

Fra Alta følges vei E6 til Lyngen. Lyngsalpene er kjent for sine spektakulære fjellformasjoner og mektige natur. Det er ikke uten grunn at Lyngen bærer navnet Alpekommunen. Underveis er det mulig og være med på brevandring i Lyngsalpene.

Fra Lyngen og Lyngseidet fortsetter man Rv91/E6 til Nordkjosbotn. Fra Nordkjosbotn følges E6 på rutens siste etappe til Tromsø. Tromsø er av mange kaldt Norden Paris. Byen har et svært omfangsrikt antall utesteder. Her finner du restauranter og barer som perler på en snor. Det anbefales å besøke Ishavskatedralen – Polaria med sine akvarier og polarhistorie. Videre bør man ta Fjellheisen opp til ”Tromsøs Tak” hvor man har utsikt så langt øye kan rekke. Trømsø Villmarkssenter er også vært et besøk.

lyngsalpene
Lyngsalpene.  
tromso_ishavskatedralen
Ishavskatedralen i Tromsø.

Fra Tromsø går veiene videre til Andenes via E8 hvor man tar av E6 mot Gryllefjord. Andenes er administrasjonssenteret og det største tettstedet i Andøy kommune i Nordland. Tettstede har ca 2700 innbyggere og ligger på nordenden av Andøya. Andenes er et viktig fiskevær og her finnes Andøya flystasjon og Andøya lufthavn.

andenes
Andenes, tettsted i Andøy kommune i Nordland.

Riksvei 82 går sørover til Risøyhamn og Sortland, om sommeren er det farge forbindelse mellom Andenes og Gryllefjord på Senja. Et landemerke landemerke på Andenes er Fyret, som er er 40 m høyt og er bygget i 1859. Fra Sortland går ferden videre til Lofoten.

Lofoten er en øygruppe i nordland fylke som ligger på 67 og 68 breddegrad, vest i havet nord for polarsirkelen. Øy gruppens samlede areal er på 1229.53 kvadrat kilometer. Lofoten erkjent for sin særegne natur med fjell og tinder, storhav og lune viker, strender og store uberørte landområder. Fiske har alltid vært Lofotens viktigste næringsvei. Dette gjenspeiles i de mange rorbuene som finnes i fiskevær langs hele øygruppen. Disse buene ble brukt som husrom for tilreisende fiskere i fiskesesongen. På grunn av større og mer effektive fiskebåter, der fiskerne kan overnatte i egen båt, er behovet for slike rorbuer redusert. Derfor er de fleste rorbuene nå tilrettelagt for reiselivsvirksomhet. Reiselivet i Lofoten regnes nå som jevnstor med fiskeriene.

lofoten_torrfiske
Tørrfisk fra Lofoten.
lofoten
Landskapsbilde fra Lofoten.

PLANLEGGING AV TUREN:

Bruk hovedkartet under for grovplanlegging av turen (alle kartene har de vanlige Googlekart funksjonene; zoom ut / inn – vis vanlig kart / terrengkart m.m.). Under hovedkartet har vi delt opp turen i 7 strekninger. Ved å bruke disse kartene med kortere strekninger er det enklere å planlegge turen i detalj. Ved kartene vil du også finne en oversikt over våre samarbeidspartnere (overnatting, spisesteder m.m.).

Leave a reply

Translate

简体中文繁體中文DanskNederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoNorsk bokmålРусскийSvenska

Reisegarantifondet

Back to Top