Telefon +47 915 89 945 - mail@mctours.no

Memphis / Nashwille / Tail of Dragon

Project Description

Motorsykkelferie i sørstatene i USA

 

MC + USA = GØY

Bli med Erling Sætherlien på en uforglemmelig 10 dagers tur.

4. september– 13. september 2021

Drømmen ligger der – de lange støvete landeveiene du har sett i så mange filmer fra USA. De ekte amerikanske «diners» som byr på alt fra stabler med pannekaker til 3-ret- ters middager. Denne turen har i tillegg musikken i fokus. I Nashville nevner vi Grand Ole Opry og i Memphis Elvis-paradiset Graceland. Musikken er som en rød tråd også i de noe mindre kjente byene Gatlinburg, Murphy, Chattanooga og Fayetteville som vi besøker. I tillegg har vi flere dager i en fantastisk nasjonalpark. Dette er en tur for deg som vil kom- binere ekte kjøreglede med en godt tilrettelagt rute og kjøre med en profesjonell reise- lederleder som kjentmann.

Dag 1: Norge – Memphis

Ankomst Memphis, Tennessee som er statens største og yngste by. Den musikalske historien til Memphis knyttes mye til Sun Studios som ble åpnet i 1950 – her har de fleste kjente blues og rock’n roll-artister gjort sine musikkopptak. Vi stiller klokken 7 timer tilbake og tuner inn på miles, gallons og pounds. Transport fra flyplassen til hotellet.

Dag 2: Elvis, Martin Luther King og BB King

Etter en god natts søvn og frokost på hotellet er det klart for turens første høydepunkt; besøk i Graceland, huset eller

godset der Elvis levde og døde. Her blir vi utstyrt med hode- telefoner og kan starte vår tur i eget tempo. Vi bor i gan- gavstand fra Graceland og du kan derfor bli så kort eller så lenge du vil. Ønsker du også andre opplevelser denne dagen så er det ikke bare Elvis som har satt sitt preg på Tennessees største by. I dag er byens navn også knyttet til en av verdens mest prominente borgerrettsforkjempere, Martin Luther King. Baptistpresten fra Alabama ble leder for de fargedes likestillingskamp i USA og fikk Nobels fredspris i 1964. Du kan besøke Nasjonalmuseet for borgerrettigheter her i Mem- phis, som er bygget rundt det tidligere Lorraine Motel, der King ble myrdet i 1968. Mange husker King for sin berømte tale “I have a dream” og i museet venter sterke inntrykk. Vil du ha en svingende avslutning på kvelden kan du velge å gå på BB King Blues Club Memphis.

Dag 3: Memphis – Nashville

Nashville lokker og dagens kjøretur er beregnet til ca 5 -6 timer. Underveis får vi et inntrykk av Tennessees åser og farmer med bomullsplantasjer og det blir flere innlagte stopp selvfølgelig.

Kvelden er viet til musikkopplevelser. Dette er jo Country Musikkens MEKKA!

Dag 4: Nashville

Dagen i dag skreddersyr du selv. Mange vil nok besøke Country Music Hall of Fame der alt av kjente og mindre kjente ikoner er å finne. La deg overraske av alle de utrolige tingene du kan finne på her. Visste du at de til og med har et eget museum for metal der du kan støpe noe selv? I USA er det et utrolig variert utvalg av ting å gjøre men de fleste vil nok rusle rundt og kjenne på stemningen, høre på tonene som siver ut fra de forskjellige barene og restaurantene.

Denne kvelden kan vi anbefale Grand Ole Opry showet, en annen av byens landemerker. Listen over kjente artister som har stått på scenen her er lang, alt fra Doris Day og Bob Dylan til Van Morrison og Elvis Presley, men også russiske ballettdansere og Vatikankoret.

 

Dag 5: Nashville – Gatlinburg

Med country rytmer på replay i hodet skal vi rulle videre til fjellbyen Gatlinburg og nasjonalparken Great Smoky Moun- tains. Vakker natur og fjellandskap, fossefall og elver, solid- bygde hjemsteder og ikke minst fargene – høsten byr på alle sjatteringer av rødt, gult og oransje.

Vi besøker Ole Smoky Moonshine Distillery, Amerikas mest besøkte destilleri. Moonshine er jo hjemmebrent, selv om det nok er mer ordnede former her enn på bygda i Norge. Her får du blant annet smake moonshine med jordbær, eplepai, sjokolade eller hva med en hint av peppermynte?

Dag 6: Gatlinburg – Murphy

Vi holder oss i North Carolina og snirkler oss i sørvestlig retning i dag, og kommer etter hvert lengre inn i kjernen av nasjonalparken. Denne vakre parken besøkes årlig av over 10 millioner mennesker – flere enn både Grand Canyon, Yo- semite og Yellowstone til sammen. Hvorfor? Kanskje det er det frodige grønne landskapet, den rene og friske fjelluften, jordene med villblomster, de spisse fjellspissene eller, dyre- livet? Du får se selv, men en av høydepunktene i dag blir nok når «Tail of the Dragon» kjøres med de 318 svinger i løpet av 11 miles. Et «must» spør du de som har gjort det.

Det finnes mange forskjellige verdensrekorder «over there» og i hjerte av Great Smokey Mountains stopper vi i et område som skal vise hele det nye testamentet. Dette er litt sånn du tror det ikke før du ser det, bl.a. finnes verdens største utgave av de ti bud her! Maken til dette har du aldri sett!

I kveld overnatter vi i Cherokee County i byen Murphy.

Dag 7: Murphy – Chattanooga

Det er herlig å være på tur og etter flere dager sammen med gruppen har du nok fått nye bekjentskaper. Kjøreturen fortsetter ut av nasjonalparken, målet i dag er Chattanooga, byen som med sin strategiske beliggenhet ble vertskap for et historisk slag mot slutten av borgerkrigen. Byens navn er det indianske ordet for «stein som kommer til et punkt» og

viser til fjellet «Lookout» som starter i Chattanooga og strek-

 

ker seg videre gjennom både Alabama og Georgia. I tillegg til naturen og de historiske begivenhetene har Chattanooga et rikt kulturliv å by på. Festivaler, restauranter, klubber og barer – ja levende musikk hver kveld. Fra blues til jazz, blue- grass, pop, rock og mye mer!

Dag 8: Chattanooga – Fayetteville

Er du over middels interessert i baseball, så har du kanskje hørt om byen Fayetteville. Babe Ruth er et ikon i USA og be- traktes som den beste spilleren sporten noensinne har sett. Det var i Fayetteville han slo sin første «home run».

For øl-interesserte vil besøk på en av de 5 bryggeriene være av interesse, ja her har de øl-tour, burger-tour, kajakk-tour i tillegg til et rikt restauranttilbud. Ja de har faktisk en «inter- national cuisine trail». Så her kan en med fordel «go with the flow».

Dag 9: Fayetteville – Memphis

Siste dagen «on the road» og vi skal tilbake til utgangspunk- tet Memphis, som ligger ved den velkjente elven Mississippi. Til sammen er det nå tilbakelagt mange interessant og spen- nende «miles», men på en god sykkel og i godt selskap på amerikanske veier har livet vært herlig!

Dag 10: Memphis – Norge

Vi sjekker ut og flyr hjem til Oslo.

 

  PRISINFORMASJON  

4. september– 13. september 2022

Tur pris A kr 46.000 ,- pr. pers hvis du leier MC.

Tur pris B kr 28.000,- pr. person hvis du er passasjer på MC.

Turprisen inkluderer:

Fly Oslo – Memphis t/r (bestiller du flybillett selv kan du trekke fra kr 7000,- på pakkeprisen)

8 netter i dobbeltrom på hotell

Transfer flyplass-hotell t/r

Leie av MC (inkl. bensin)

Følgebil (også for bagasje) hvis det er over 12 stk.

Reisleder/kjentmann Erling Sætherlien

Tillegg:

Enkeltrom kr 6. 000,

Frokost der det er.

Visum (søknad sendes inn på https://esta.cbp.dhs.gov/esta)

Forsikring på MC/bil, tegnes direkte hos forhandler.

 

For mer informasjon og påmelding, kontakt Erling Sætherlien på 915 89 945 eller mail mctoursas@gmail.com.

 

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

 

Sjekk ut disse linkene!


Leave a reply

Translate

简体中文繁體中文DanskNederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoNorsk bokmålРусскийSvenska

Reisegarantifondet

Back to Top