Telefon +47 915 89 945 - mail@mctours.no

Oslo – Nordkapp

Project Description

Gratis turforslag Oslo-Nordkapp med anbefalte overnattingssteder (reiselengde 2 235 km)

På denne turen får du oppleve det meste av hva den fantastiske norske naturen har å by på. Turen starter i Oslo. Vi anbefaler bl.a. området rundt Rådhuset med de synlige tvillingtårn, byens kjente gågate Karl Johan som forbinder byens forretningsstrøk med Kongens Slott. Det pulserende og levende café- og restaurantmiljøet på Aker Brygge. Besøk også den flotte Vigelandparken med sine mange skulpturer i granitt og bronse laget av den norske kunstner Gustav Vigeland.

slottet
Slottet.

vigelandsparken
Mange flotte skulpturer å finne i Vigelandsparken.

 

Nye Holmenkollen med sin olympiske historie bør også ses. Herfra er det en enestående utsikt over Oslo og Oslofjorden. Fra Oslo følges skilt mot Kongsvinger deretter følger man ruta til Elverum. Fra Elverum går turen til Rena og videre til Alvdal.

Når vi kommer til Alvdal via E3 har vi muligheten til og besøk Aukrustsenteret. Deretter går veien videre mot Folldal gruver hvor det er mulighet for omvisninger og gruve tur. Deretter følges vei til Folldal hvor vi tar av vei 27 som går langs Rondane nasjonalpark.

folldal-gruver
Her ser dere et bilde fra Folldal gruver.

Videre vei mot Trondheim går vi inn på diverse overnattingsteder/Aktiviteter som viser de forskjellige ting man kan oppleve. Helleristninger fra steinalderen, ca. 5-6.000 år gamle er de eldste tegn etter bosetting i Stjørdal. Det er ca. 120 forskjellige helleristningsfelt i Stjørdal kommune, de to mest kjente er Leirfall i Hegra og Steinmohaugen på Hell. Leirfall-feltet er det klart største med 4 bergflater og ca. 1200 enkeltfigurer. Dette er hovedsaklig bronsealderristninger, ca. 2.500-3000 år gamle.

helleristninger
Helleristninger.
steinkjer_skilt
Veien går til Steinkjer

Skatval har en rekke helleristningsfelt, bl.a. på Røkke. Fra Stjørdal følger man igjen E6 til Steinkjer. Egge Museum ligger på historisk grunn 2,5 km utenfor Steinkjer sentrum, og forvalter et unikt område rikt på fornminner og andre kulturminner. Friluftsavdelingen ved museet består av et komplett 1800-talls gårdsanlegg med husmannsplass – i alt 11 bygninger. Alle husene er innredet med tidsriktige møbler, inventar og husgeråd, og i sesongen er også dyrene på plass og kompletterer bildet av et levende gårdsbruk.

I Steinkjær og riksvei 17 følges til Namsos. I nyere tid er Namsos kjent som Trønderrockens vugge. Åge Aleksandersen, Terje Tysland, DDE, Askil Holm blant mange har trådt sine barnesko her. Flere lovende rockegrupper er på gang. Musikkskolen i Namsos er en av Norges største, til tross for et folketall på kun 12.300 mennesker.

Foreninger og lag er aktive på mange områder, og ved Namsos Kulturhus er det hver måned oppsetninger med lokale, nasjonale og internasjonale artister. Fra Namsos følges fortsatt riksvei 17 til Brønnøysund. Fra Brønnøysund følges riksvei 76 og deretter E6 til Mo i Rana. Mo i Rana er den tredje største byen i Nord-Norge, og den største byen langs E6 nord for Trondheim.

trondheim
Vakre Tronheim by.

For vel 100 år siden var Rana en liten Landsbygd hvor bøndene stort sett tjente handelsmennene på kysten. Her var en del samisk bosetting, og handelen med Sverige var viktig. Meyerfamilien kom til Mo i Rana rundt 1860-årene, og har betydd mye for utviklingen av byen. Gjennom etablering av gruvedrift på slutten av 1800-tallet begynte Mo i Rana virkelig å vokse. Først gjennom Thomas Edisons ”Dunderland Iron Ore Milling Company”, og deretter med etableringen av AS Norsk Jernverk etter 2. verdenskrig. Fra denne perioden har befolkningen vokst fra omkring 2000 til dagen 25,000. I senere tid har byen vært igjennom en større omstilling, miljøengasjementet er stort, og befolkningen er stolte av å bo i et av Norges mest varierte og vakre naturområder.

Lokalbefolkningen er svært friluftsinteresserte, og hjelper deg gjerne med tips om friluftsaktiviteter og turmål. Gamlebyen Moholmen blomstrer i dag med bl.a. Bakeribygget kafé og ny gjestehavn. Havmannen, som kan ses nedenfor gågaten, er byens beskytter der han står ute i fjorden. I sentrum finner du barnevennlige aktiviteter som badeland, bowlingsenter, kanopadling, klatrevegger, ballbinger og annet. Nordland teater, en rekke store festivaler og mange konserter gir ett rikt og variert kulturliv.Byen har vokst frem til å bli et handelssenter med en rekke store kjøpesenter og mange mindre butikker.

mo-i-rana
Mo i Rana.
moholmen_mo_i_rana
Bilde fra Gamlebyen Moholmen.

Fra Mo i Rana følges E6 til Fauske. Fauske ligger midt på E6, og er et knutepunkt i Nordland. Her har man nærhet til natur, kultur, opplevelser og et aktivt handlesenter. Nærmeste flyplass finner man i Bodø, som er Fauskes nærmeste storby. Bodø ligger ved enden av riksvei 80, 6 mil vest for Fauske og E6.

Skal man oppleve Fauske kan begynne med en behagelig spasertur langs den flotte strandpromenaden som begynner ved Fauske og ender opp ved Salten Museum Fauske. Har man lyst på et innblikk i 1800 – tallets lokale hverdagsliv eller ønsker å se utstilling fra andre verdenskrig, er det mulig å få en guidet tur rundt på museets anlegg. Ute på anlegget kan man slappe av i flotte omgivelser ved fjorden, og går man mot fembøringsnaustet får man raskt øye på Fauske kommunes del av Skulpturlandskap Nordland, ”Uten tittel” av Per Barclay.

Her på Bygdetunet finner man også Fauske Turistinformasjon Fauske er kjent for sin marmor, ”Norwegian Rose”. Er man interessert i å se steinbruddet hvor marmoren blir hentet ut, er dette fullt mulig. Det er dessverre ingen mulighet for en guidet tur I bruddet, men det å gå rund på egenhånd er også en fin opplevelse. En annen mulighet er å besøke vårt Kolorittmarmorbrudd på Leivset, og her har man også mulighet for guiding i grupper etter forespørsel. Det skal sies at denne marmoren ikke er den rosa ”Norwegian Rose”, men en annen spaltbar marmor i flere farger.

Turen fortsetter 60 km nord for Narvik  kommer du til Fossbakken, her tar du av til venstre mot Fjellkysten. Først går turen gjennom den spektakulære Spansdalen, før landskapet åpner seg og du kommer ned til fjorden Lavangen.  Fjellkysten kan by på gode fasiliteter med utsikt over fjorden og en rolig avslappende atmosfære.Servering fra vår sommerrestaurant. Godt merkede vandreruter på alle nivåer og en spennende kortholds golfbane bare 100m unna. Ellers mange andre aktivitetsmuligheter.

lavangen
Flott landskap i Levanger.
nordlysbyen_alta
Nordlysbyen Alta.

Fra Nordkjosbotn følges E6 til Alta og syklene parkeres. Her finner du aktiviteter som spenner vidt fra elvebåt turer i verdens mest kjente lakseelv – Altaelva, med Alta Canyon som et spektakulært og fascinerende bakteppe – til besøk i en tradisjonell bergverks bedrift. Nordlysbyen Alta har 10 000 år gamle helleristninger, og tradisjonene føres videre i dag med skifer fra Alta. Ønsker du å stifte nærmere bekjentskap med vår flotte natur, så er mulighetene store for både fiske- og gåturer i umiddelbar nærhet. For de som har lyst til å vite mer om samisk kultur, så er Samesiidaen et spennende møte med et stolt urfolk.

Fra Alta startes siste etappe mot Nordkapp. Følg E6 og Nordkapp vil åpenbare seg etter ca. 3 timers kjøring.

Velkommen som gjest til Nordkapp på 71° grader nord. Nordkapp kommune strekker seg over 924 km2 storslått og barsk kystnatur. Vi lover naturopplevelser for livet. Europas nordligste punkt, Nordkappklippen, reiser seg 308 majestetiske meter over Barentshavet lengst i nord.

nordkapp
Nordkapps flotte kystnatur.
knivskjellodden
Knivskjellodden.

Nordkapp har til alle tider vært et viktig seilingsmerke og en stor attraksjon for mennesker fra hele verden. Nordkappopplevelsen blir komplett med besøk i de mange fiskeværene, ekte sjø opplevelser, fuglsafari, turen til det aller nordligste punktet Knivskjellodden

PLANLEGGING AV TUREN: Bruk hovedkartet under for grovplanlegging av turen (alle kartene har de vanlige Googlekart funksjonene; zoom ut / inn – vis vanlig kart / terrengkart m.m.). Under hovedkartet har vi delt opp turen i 12 strekninger. Ved å bruke disse kartene med kortere strekninger er det enklere å planlegge turen i detalj.

 

 

 

 

 

Translate

简体中文繁體中文DanskNederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoNorsk bokmålРусскийSvenska

Reisegarantifondet

Back to Top