Telefon +47 915 89 945 - mail@mctours.no

Oslo – Voss – Kongsberg – Oslo

Project Description

Gratis turforslag  Oslo – Voss – Kongsberg – Oslo (reiselengde 945 km).

Turen starter i Oslo. Vi anbefaler bl.a. området rundt Rådhuset med de synlige tvillingtårn, byens kjente gågate Karl Johan som forbinder byens forretningsstrøk med Kongens Slott. Det pulserende og levende café‐ og restaurantmiljøet på Aker Brygge. Besøk også den flotte Vigelandparken med sine mange skulpturer i granitt og bronse laget av den norske kunstner Gustav Vigeland. Nye Holmenkollen med sin olympiske historie bør også ses. Herfra er det en enestående utsikt over Oslo og Oslofjorden.

aker-brygge
Aker Brygge.
vigelandsparken
Vigelandsparken.

Fra Oslo følges E16 mot Hønefoss.

Hønefoss er en by på Østlandet som ligger i Ringerrike kommune i Buskerud Fylke cirka 60 km nordvest for Oslo. Hønefoss fikk bystatus og ble en egen bykommune i 1852. Hønefoss er en innlandsby og et sentralt knutepunkt på Østlandet. Herfra går blant annet jernbane til Bergen, Drammen og Oslo, og til Gjøvik via Roa.

Hønefoss er godt kjent for Hønefossen som i tidligere tider et omfangsrikt skue som bredte seg utover et område som var omkring tre ganger så stort som dagens foss. Fossen hadde opprinnelig en rekke mindre øyer og tre større nedløp; «Veslefossen» eller «Litlefossen» i sør, «Høgbrofossen» i midten, og «Storfossen» («Sigtefossen») i nord.

Hønefoss er kjent for sine fine kulturminner. Du har Riddergården som er et komplett gårdsanlegg fra 1700-tallet, en typisk løkkegård. Fengselet er et fin kulturminne som ble bygget 1994-1997 som skulle egentlig rives, men ble totalrestaurering og laget om til en restaurant.

Fra Hønefoss følges rv 7 mot Gol.

Gol er en fantastisk by i de Norske fjellene. Her er det mange attraksjoner for alle aldre.

For litt mere utvidet informasjon om Gol trykk HER

Vi kjører gjennom Sokna som er et lite fint tettsted i Buskerud. Videre kjører vi langs Krødderen mot Flå der vi kan besøke Vassfaret Bjørnepark. Det er en naturpark med norske rovpattedyr, ville hjortedyr og husdyr. Parken har også aktiviteter som hinderløype, lekeapparater og fjellklatring. Videre kjører vi igjennom Nesbyen som er et lite tettsted i Buskerud før vi ankommer Gol.

Fra Gol følges rv 52 mot Hemsedal.

hemsedal
Fossefall i Hemsedal.

Hemsedal er et dalføre og en kommune som ligger lengst nord i Hallingdalen i Buskerud Fylke.

For litt mere utvidet informasjon om Hemsedal trykk HER

Videre kjører vi på Rv 52 imellom fjellene før vi tar av på E16 mot Flåm som er en av Norges femte største cruise havn. Vi kjører videre på E16 mot Voss som er en kommune og et distrikt i Hordaland. På Voss ligger Bømoen militærleir som i de senere år har vert vintertreningssenter for NATO-allierte.

Fra Voss følges Rv 13 mot Granvin og videre på Rv 7 til Eidfjord.

Herfra går turen videre på Rv 7 mot Geilo. Vi kjører forbi Vøringfossen som er del av elven Bjoreio i Eidfjord kommune i Hordaland fylke. Den har et loddrett fall på 145 meter og et totalt fall på 182 meter.

voeringsfossen

Vøringfossen.

 

For litt mere utvidet informasjon om Eidfjord trykk HER

Videre kjører vi langs Tjukkaskogen på Rv 7 Haugstølvegen til Haugastøl. Videre herfra kjører vi på rv7 Ustagosvegen til Geilo som er et av Norges fineste alpin destinasjoner.

I Geilo  Sentrum byr på tradisjon og historie med de gamle bygningene på Geilojordet.

Herfra går turen videre på Rv 40 mot Dagali. Om sommeren er Dagali verdenskjent for sine muligheter for elvesport, og det er et ypperlig utgangspunkt for å prøve rafting eller elvepadling.

Vi følger Rv 40 til vi tar av på Fv 124 mot Imingfjell.

Turen går videre på Fv 124 mot Tinn som er mest kjent for Gaustatoppen. årlig går det ca 30 000 mennesker opp til toppen av fjellet. Vi følger Rv 364 til mæl og tar av på Rv 37 mot Gransherad.

For litt mere utvidet informasjon om Tinn trykk HER

Vi kjører på Rv 361 og tar av på E 134 mot Notodden.

telemark
Landskapsbilde over Telemark.

Notodden er en by og en kommune i Telemark. Navnet Notodden kommer opprinelig fra husmannsplassen Notodden ved munningen av Tinnelva ved Heddalsvatnet.

For litt mere utvidet informasjon om Notodden trykk HER

Herfra går turen til Ulefoss via Rv 360 og Rv 36.

Ulefoss er et tettsted i Nome kommune i Telemark. De se mest kjent for sin Vranfoss sluser, Bandak- Nordsjøkanalen.

Turen går videre fra Ulefoss på Rv 36 til Skien

Skien er en av Norges eldste tettsted og ble til rundt år 1000. Den er den eneste middelalder byen i Norge som ikke er grunnlagt av en konge. Skien er kjent for fødebyen til dramatikeren Henrik Ibsen.

For litt mere utvidet informasjon om Skien trykk HER

Vi kjører videre på Rv 32 deretter Rv 40 til Kongsberg.

Kongsberg er Norges eldste industriby og næringslivet var opprinelig basert på sølvgruvedrift. Etter at denne ble lagt ned har annen industri tatt over.

For litt mere utvidet informasjon trykk HER

Turen går videre til Oslo via E 134.

PLANLEGGING AV TUREN:
Bruk hovedkartet under for grovplanlegging av turen (alle kartene har de vanlige Googlekart funksjonene; zoom ut / inn – vis vanlig kart / terrengkart m.m.). Under hovedkartet har vi delt opp turen i 4 strekninger. Ved å bruke disse kartene med kortere strekninger er det enklere å planlegge turen i detalj.

Translate

简体中文繁體中文DanskNederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoNorsk bokmålРусскийSvenska

Reisegarantifondet

Back to Top